EPH hálózat kiépítés méréssel, jegyzőkönyvvel

EPH hálózat, avagy Egyen Potenciálra Hozás

A szabványt idézve, EPH-hálózatot kell kialakítani minden olyan épületben, amelyben védővezetős érintésvédelmet alkalmaznak, és az épületben a helyhez kötött villamos szerkezetek testével egyidejűleg érinthető, kiterjedt fémszerkezet is van.
Valamennyi villamos berendezés részére ki kell alakítani egy központi földelőkapcsot, illetve földelősínt, amelybe bonthatóan be kell kötni a következő vezetőket: a földelővezetőket, a védővezetőket, az EPH-gerincvezetőket, az üzemi földelések földelővezetőit (ha ilyenek vannak és az összekötést előírás nem tiltja).

Az EPH-gerincvezetékek céljára vagy külön vezetékrendszert kell kiépíteni.

Az ELEKTROBRAND villanyszerelő csapata törekszik az EPH stabilitására, ezért családi házas részen sem alkalmazunk MKh 6mm2 keresztmetszetnél kisebb vezetéket.

Megkeresését követően 3-5 munkanapon belül ajánlunk Önnek egy időpontot az ingyenes helyszíni felmérésre. A felmérés után készítünk Önnek egy személyre szabott, tételes árajánlatot.

Fontos!
Minden esetben a víz- és gázcsővezeték hálózatát is be kell kötni az EPH hálózatba.

Az EPH-hálózatba be kell kötni a következőket:
A védővezető gerincvezetékét (az MSZ 447 szerinti felszálló fővezeték védővezetője), nullázás (TN-rendszer) esetén ez az összekötés elkészíthető a hálózat nullavezetőjének a nullázóvezető leágaztatása előtti szakaszán (PEN-vezető) is.
Minden olyan földelés csatlakozó- vagy gyűjtőkapcsát, amelynek összekötése a rá vonatkozó szabványban vagy gyári utasításban nincs kifejezetten tiltva.
Be kell kötni továbbá minden olyan fémszerkezetet (gépet,épületszerkezetet stb.), amely az alábbi feltételek valamelyikét kielégíti:
– függőleges kiterjedése az adott helyen lévő épületrész egy teljes szintmagasságánál nagyobb, vagy vízszintes kiterjedése 5 m-nél nagyobb, vagy az épületet elhagyó vagy ide csatlakozó fém csővezetékektől nincs – elhelyezéséből eredően vagy szándékos intézkedéssel – villamosan elszigetelve, vagy az előzőekben felsoroltaktól nincs – elhelyezéséből eredően vagy szándékos intézkedéssel – villamosan elszigetelve, vagy fémből készült fürdőkád vagy legalább 500 l űrtartalmú, helyhez kötött fémtartály.

Az ELEKTROBRAND villanyszerelő csapata vállalja lakások, családi házak, ipari területek EPH hálózatának teljes körű kialakítását.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal és keressen minket az elérhetőségünk bármelyikén.